23948sdkhjf

Proton Group: Omfattande investering

Ökar produktionskapacitet med 50 procent.
Proton Group har målsättningen att vara ledande inom alla sina affärsområden och nu genomför bolaget omfattande investeringar inom affärsområdet Proton Finishing. Under våren inleds ett projekt med att bygga en helt ny ED- och pulverlackeringsline på Proton Finishing Industripulver i Anderstorp.

– I och med den här investeringen kan vi fortsätta vara en stark leverantör till fordonsindustrin. Vi kommer att kunna bredda vår flora av produkter storleksmässigt och vi ökar produktionskapaciteten med nära 50 %, säger Mikael Gillberg, produktionschef på Industripulver, i ett pressmeddelande.

Investeringen betyder även tryggad framtid för befintlig personal och enligt Mikael Gillberg innebär den även nya arbetstillfällen. Anläggningen byggs i tre etapper och beräknas stå helt klar 2018.

Investerar i Eskilstuna
Proton Finishing gör ytterligare framtidssatsningar under året och investerar i en ny förbehandlingstunnel till pulverlackeringsanläggningen i Eskilstuna.

– Med de här satsningarna ökar vår konkurrenskraft. Vi stärker vår position på marknaden och säkrar framtida krav för bland annat den nya generationens tunga lastbilar, säger Henrik Dyberg, operativ chef för Proton Finishing.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079