23948sdkhjf

ABB landar jätteorder inom Automotive

ABB:s flexibla och intelligenta tillverkningsteknik ska hjälpa Valmet Automotive att minska investeringskostnaden, öka produktiviteten och svara snabbare på marknadens efterfrågan.
Avtalet innebär att ABB ska leverera drygt 250 robotar till Valmet Automotive för användning i deras fabrik för Mercedes-Benz GLC SUV i Uusikaupunki, Finland.

Robotarna tillverkas i ABB:s fabrik i Västerås och leveransen omfattar även delar av ABB:s funktionspaketerbjudanade inom punktsvets från Robotics applikationscenter i Göteborg.

– ABB:s flexibla och intelligenta tillverkningsteknik ska hjälpa Valmet Automotive att minska investeringskostnaden, öka produktiviteten och svara snabbare på marknadens krav, säger Pekka Tiitinen, global chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion, i ett pressmeddelande.

Ordern är den största hittills på industrirobotar i Finland. Valmet Automotives totala antal ABB-robotar kommer därmed att öka till mer än 500.

Den nyligen aviserade tillverkningslinan i en nybyggd fabrik omfattar både huvudlinan och celler för delmontage. De nya robotarna ska hjälpa höja den finska fordonstillverkarens flexibla tillverkning och bidra till att optimera produktiviteten såväl som ledtiderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081