23948sdkhjf

Återigen rullar storordrar in

”2016 kommer att bli vårt bästa år hittills”, berättar vd.
Robotteknik Automation AB i Vetlanda har tagit hem flera stora ordrar till ett totalt värde av 45 miljoner kronor.

– Med tanke på att vi normalt omsätter ca 30 miljoner per år så känns det väldigt bra, fantastiskt roligt att vi får fortsatt förtroende att leverera utrustningar till våra kunder, säger Jussi Lehikoinen, vd, Robotteknik Automation, till Metal Supply.

Beställningarna omfattar ett flertal stationer där Robotteknik Automation kommer att leverera cirka 30 Hyundai-och Densorobotar samt automationsutrustning för till exempel svetsning, hantering och bearbetning,

Avgörande faktor
Konkurrensen för tillverkningsbolagen är knivskarp och Jussi Lehikoinen menar att företagen inser att det är automation som måste in i verksamheten för att klara konkurrensen med låglöneländer.

– Det ser att automation är en avgörande del i processen, förklarar han och fortsätter:

– Vi ser även att en del av våra kunder plockar hem sin produktion som tidigare varit utomlands för att få bättre kontroll över produktionen och kvaliteten men även för att få ner leveranstiderna.

Expanderar verksamheten
Efter semestern 2015 öppnade Robotteknik ett kontor i Karlskrona där det nu sitter tre konstruktörer och en säljare. Anledningen är att uppdragen blir alltmer komplexa:

– Vi behövde anställa konstruktörer och vi fick tag i några duktiga killar som bor i Karlskrona, därav fick det bli ett kontor där, förklarar han.

Robottekniks kunder är verksamma inom alla segment i tillverkningsindustrin och en stor del av verksamheten omfattar service och underhåll på robotar. Den största delen av kunderna finns i mellan och södra Sverige men bolaget har även en del uppdrag i övriga Europa.

– Anledningen till att vi lyckas är att vi har kunskap och erfarenhet. Vårt företag tar ett helhetsansvar, samt att vi arbetar med att ha ett långsiktigt samarbete med kunden. Det har gett oss ett väldigt bra rykte som samarbetspartner och leverantör, menar Jussi Lehikoinen.

En annan viktig anledning till det goda resultatet som Jussi Lehikoinen lyfter fram är en bra laganda och atmosfär i inom företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078