23948sdkhjf

”Vi har tagit ett stort kliv framåt”

Det säger Intercuts vd om den senaste ordern till C. Gunnarssons Verkstad.
I början av året installerade Intercut ett nytt skärsystem hos C. Gunnarssons Verkstad.

– Med den här ordern har vi tagit ett stort kliv framåt när det gäller ny teknik. Normalt levererar vi skärmaskiner för plasma och/eller gasskärning. Nu har vi tillsammans med en kreativ kund designat ett skärsystem som även kan borra, gänga och märka detaljerna, säger Anders Pettersson vd på Intercut.

C. Gunnarssons Verkstad AB är sedan 60 år maskinleverantör till sågverksindustrin med Sverige som huvudmarknad. Nu har bolaget alltså investerat i en egen plasmaskärmaskin med borraggregat.

Syftet med investeringen är dels att på ett snabbt sätt försörja den egna produktionsavdelningen med plåtdetaljer, dessutom kan den nya skärmaskinen utföra fler operationer; förutom skärning finns borrning, gängning och märkning av detaljerna.

– Vi expanderar hela tiden och vår produktion kräver snabba och säkra leveranser av en mängd olika plåtdetaljer. Vi gläds åt en egen plasmaskärmaskin som både kan borra fina hål och märka detaljerna. En viktig anledning i vårt val av Intercut som leverantör är deras organisation samt närheten till service via kontoret i Växjö, säger Jonas Gunnarsson, konstruktion/försäljning samt delägare på C. Gunnar Verkstad.

Maskinen är en Messer MultiTherm som har utrustats med en finstråleplasma för skärning med hög snittkvalité och märkning, dessutom har maskinen ett borraggregat som har en verktygsväxlare för 12 verktyg inklusive möjligheten att gänga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062