23948sdkhjf

Kontraktstillverkare växer genom förvärv

Som ett led i företagets strävan att bli en av de större EMS-aktörerna i Norden förvärvas nu Stockholmsföretaget Skeab Elektronik.
Det är Inissionkoncernen som växer ytterliggare och förvärvar Skeab Elektronik. Sedan tidigare finns koncernen representerat i Stockholm genom Inission Triab, som genom affären får en rejäl förstärkning.

– SKEAB Elektronik är ett starkt varumärke i branschen och tillsammans kommer vi nu att kunna ge marknaden ett ännu bättre erbjudande, säger Fredrik Berghel, CEO på Inission, i ett pressmeddelande.

Inission är en ny men ändå erfaren kontraktstillverkare i elektronikbranschen. 2015 förvärvades Montronic i Sösdala och därmed täckte Inission in hela Sverige. Förvärvet av Montronic har mottagits positivt av kunderna och verksamheten växer. Inission förväntar sig ett liknande uppsving för Skeab Elektronik och Inission Triab.

Stärkt erbjudande i en region med stark tillväxt
Inission kommer i och med förvärvet att bestå av sju anläggningar – fyra inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg, Stockholm och Sösdala, samt tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.

– Fabrikerna i Stockholm kompletterar varandra bra, hävdar Fredrik Berghel. Gemensamt kan vi erbjuda kunderna högre kompetens och större flexibilitet. Inission har redan många kunder i Mälardalen och Stockholm och får genom förvärvet in flera nya intressanta kunder.

Rustade för framtiden
Förvärvet innebär även en bredare finansiell bas för Inission, som därmed står bättre rustat för större volymer och mer omfattande åtaganden. Detta gäller också SKEAB Elektronik som nu får rejäla muskler för att utveckla verksamheten och kunderna.

– Branschen är under konsolidering och Inission vill vara en aktiv aktör i den processen. Utmaningen är att växa med god lönsamhet vilket vi redan bevisat att vi kan, säger Fredrik Berghel.

SkeabElektronik har sin fabrik i Sollentuna och Inission Triab ligger i Vällingby. Inledningsvis planeras verksamheterna att drivas var för sig men i förlängningen kommer verksamheterna att slås ihop på ett ställe.

Planen är att tillträde ska ske skyndsamt efter genomförd genomlysning, så kallad due diligence.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111