23948sdkhjf

Konkurrensverket vill stoppa röraffär

Nu går Konkurrensverket till domstol för att stoppa fusionen mellan två av marknadens största försäljare av fjärrvärmerör.
Affären gäller företaget Logstor, försäljare av fjärrvärmerör, som vill köpa konkurrenten Powerpipe.

– Logstor och Powerpipe är varandras viktigaste konkurrenter. Sammanslagningen skulle påtagligt minska konkurrensen på marknaden. Alla Sveriges fjärrvärmekunder riskerar då att bli förlorare, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom, i ett pressmeddelande.

Det finns idag fyra fullsortimentsleverantörer av fjärrvärmerör till svenska kunder. Om de två största skulle tillåtas gå samman blir resultatet en mycket stor och dominerande aktör med 70-80 procent marknadsandel.

– När de två största aktörerna på en marknad med få aktörer går samman är risken stor att konkurrensen försämras påtagligt, säger Dan Sjöblom.
Därför vänder sig Konkurrensverket till Stockholms tingsrätt med kravet att företagsaffären ska förbjudas. Domstolen har sex månader på sig att fatta beslut.

Kravet på förbud mot affären är förenat med ett vite på 250 miljoner kronor som kan krävas ut om företagen skulle genomföra affären trots förbud.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.313