23948sdkhjf

SSAB: Ytterligare 465 tjänster ska bort

Stålkoncernen har inlett förhandlingar om att minska antalet anställda inom den nordiska verksamheten. Främst berörs de anställda i Oxelösund och Borlänge.
Sedan samgåendet med Rautaruukki i juli 2014 har koncernen haft stort fokus på att effektivisera organisationen och arbetssätt och på att utvinna de synergier som finns mellan de två bolagen. Hittills har personalstyrkan minskat med cirka 1300 medarbetare och idag inleder SSAB förhandlingar om att minska antalet anställda med ytterligare högst 465 personer.

– Det finns fortsatt en stor överkapacitet på marknaden, vilket också skapar en ökad prispress på stålprodukter. Det innebär att vi måste fortsätta att stärka vår relativa konkurrenskraft, både genom synergierna och genom att hela tiden effektivisera vårt sätt att arbeta i den löpande verksamheten, säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist, i ett pressmeddelande.

I Sverige gäller förhandlingarna framför allt de anställda i Oxelösund och Borlänge, men även Luleå och koncernfunktionerna i Stockholm berörs. Totalt väntas antalet anställda i Sverige minska med högst 415 personer, 265 tjänstemän och 150 arbetare.

De förhandlingar som inleds i Finland avser främst tjänstemän i Brahestad, Tavastehus och Helsingfors. Totalt väntas antalet anställda minska med högst 50 personer.

Ambitionen är att samtliga förändringar ska vara genomförda och kommunicerade senast under april månad, så att de nya organisationerna kan träda i kraft i maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109