23948sdkhjf

Toppresultat för Beijer

I den sista kvartalsrapporten för 2015 redovisar kylkoncernen rekordsiffror.
I rapporten för fjärde kvartalet 2015 redovisar Beijer Ref en nettoomsättning på 2 027 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1 790 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

– Rörelseresultatet ökade till 134 mkr - en ökning med 16 procent jämfört med samma period 2014 och en notering som innebär att vi gör vårt högsta årsresultat någonsin, kommenterar Per Bertland, CEO, Bejer Ref.

Nettoresultatet uppgick till 84,0 miljoner kronor och fjärde kvartalet 2014 låg den siffran på 82,5 miljoner kronor.

– Vi avslutade 2015 med ett starkt fjärde kvartal, med fortsatt positiv utveckling för Toshiba samt för marknadsregionerna södra Europa och Afrika, skriver Per Bertland CEO.

Omsättningsökningen för Beijer Ref uppgick till 13 procent, av vilken 4 procent är organisk och 9 procent utgörs av förvärv.

Under året har Beijer Ref förvärvat resterande aktier i kylgrossistbolaget HRP samt PattonAero. Dessutom har koncernen tagit en genombrottsorder i Nya Zeeland och haft en stark utveckling i Sydeuropa och Afrika. Utöver detta har även utvecklingen av Toshibadistributionen varit fortsatt positiv.

– Med dessa positiva händelser och ett rekordresultat som glädjeämnen ser jag tillbaka på ett tillfredsställande fjärde kvartal och ett nytt starkt år för Beijer Ref, samt blickar framåt mot ett förhoppningsvis minst lika spännande 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112