23948sdkhjf

Uppåt för Bulten

Underleverantören ökar omsättning och förbättrar rörelseresultatet men orderingången dämpades.
Bulten, som tillverkar fästelement till fordonsindustrin, redovisar ett starkt fjärde kvartal. Nettoomsättningen uppgick till 667 miljoner kronor, vilket är en ökning med 7,3 procent jämfört med samma period 2014.

Rörelseresultatet uppgick till 47 miljoner kronor, en förbättring från 38 miljoner kronor. Det motsvarar en rörelsemarginal på 7,1 procent, jämfört med 6,2 procent föregående år.

Orderingången minskade emellertid och landade på 674 miljoner kronor, en minskning med 4,5 procent mot det fjärde kvartalet 2014.

"Under kvartalet visade Bulten en omsättningsökning om drygt 7 procent – en tillväxt driven av tillkommande volymer och en stark utveckling på den europeiska personbilsmarknaden. Inbromsningen i Kina har haft viss negativ effekt på försäljningen även under det fjärde kvartalet men i mindre omfattning än under det föregående kvartalet", säger Bultens vd och koncernchef Tommy Andersson, i en rapportkommentar.

När helåret summeras uppgår nettoomsättningen till 2 693 miljoner kronor, en ökning med 11,6 procent jämfört med 2014. Rörelseresultatet förbättrades till 165, en en ökning på 32 miljoner kronor.

"Sammanfattningsvis var 2015 ytterligare ett framgångsrikt år för Bulten och baserat på marknadsinformation bedömer vi att våra marknadsandelar har ökat betydligt under året. De senaste sex åren har Bulten haft en genomsnittlig årlig tillväxt på cirka 14 procent, vilket är avsevärt högre än marknaden. För 2016 ser vi framför oss ett år med en tillväxt i takt med marknaden för att under de följande åren återigen ha mycket goda förutsättningar att ta marknadsandelar, baserat på redan erhållna kontrakt. Vid inledningen av handelsåret 2016 flyttades Bulten upp till Nasdaq Stockholm Mid Cap-segment vilket vi ser som mycket positivt.”

Bulten har inlett 2016 med ett nytt inom den kinesiska fordonsindustrin, värd omkring 60 miljoner.

”Bulten fortsätter att utvecklas positivt och vårt senast tecknade FSP-kontrakt, totalt värt cirka 60 miljoner kronor, är ytterligare ett bevis på vår kompetens samt vårt konkurrenskraftiga erbjudande. Extra glädjande är att ordern kommer från en ny kinesisk kund, vilket stärker vår position på denna tillväxtmarknad", säger Tommy Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078