23948sdkhjf

Roxtec sjösätter nytt företag

Nu skapas nya affärsmöjligheter inom säkerhet till havs.
Roxtec lanserar nu det nya företaget Roxtec Services AB som erbjuder inspektioner, underhållsarbete och installationsutbildning inom koncernens specialområde kabel- och rörgenomföringar.

– Vi inspekterar och underhåller tätningslösningar på fartyg och oljeriggar för att säkerställa att de lever upp till klassificeringssällskapens säkerhetskrav, säger Roger Johansson, Executive Vice President Business Area Marine & Offshore på Roxtec.

Höga krav på säkerhet kräver tätningslösningar som är korrekt installerade, väl underhållna och lätta att inspektera. Roxtecs experter inom tätning fokuserar på trygghet och driftsäkerhet och vet precis hur viktiga kabel- och rörgenomföringar är när det gäller att skydda liv och tillgångar.

– Alltför ofta resulterar ständiga uppgraderingar med ny utrustning, kablar och rör i en tuff och fuktig marin miljö i försämrad täthet. Plötsligt är riggen eller fartyget inte längre skyddat mot brand, gas och vatten i enlighet med föreskrifterna, säger Roger Johansson.

Om inspektionen mynnar ut i förbättringsförslag är Roxtec Services underhållsteam redo att hjälpa operatören med såväl akuta åtgärder ute i fält som med planerade servicearbeten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.067