23948sdkhjf

Atlas Copco tecknar nytt distributörsavtal

Det nya samarbetet är ett led i ambitionen att etablera ett komplett boltingconcept.
Det är med Jergo AB som Atlas Copco Tools Sverige har fördjupat samarbetet genom att teckna ett distributörsavtal avseende hydrauliska momentverktyg som ingår i produktlinjen Rapid-Torc.

– Jergo har de resurser och den erfarenhet från underhållsintensiva industrier som krävs för att erbjuda heltäckande lösningar, Business Line Manager GI på Atlas Copco Tools Nordic, i ett pressmeddelande.

För några år sedan inledde Atlas Copco en satsning på breda boltinglösningar med fokus på tyngre och underhållsintensiva industrier. Under 2013 förvärvades det engelska företaget Tentec och även amerikanska Rapid-Torc. Dessa produktlinjer kompletteras med Atlas Copcos egenutvecklade verktyg.

– För gruv-, stål-, process-, kraft-, gas- och varvsindustrin och andra tyngre industribranscher med stort underhållsbehov får kvalitativa lösningar inom åtdragningsteknik allt större betydelse, säger Björn Sankey och fortsätter:

– Underhållskostnaderna kan reduceras, produktionsstörningarna minimeras och produktiviteten öka genom rätt val och användning av åtdragningsverktyg. Att vi tillsammans med Jergo kan erbjuda ett komplett och marknadsnära boltingkoncept anpassat för svenska industrins behov är en styrka.

Breddar verksamheten
Det fördjupade samarbetet mellan företagen innebär att Jergos verksamhet i Höganäs breddas och utvecklas till ett komplett Bolting-center. I lokalerna finns en kalibrerings- och serviceverkstad och Jergo erbjuder även kundanpassade utbildningar. Uthyrning utgör också en viktig del.

– Tillsammans med Atlas Copco bygger vi nu upp en betydligt bredare verksamhet inom bolting jämfört med tidigare, säger Magnus Runesson som är VD på Jergo AB.

Tillsammans kommer företagen att presentera boltingprogrammet och den gemensamma satsningen i monter B07:30 på Underhållsmässan 2016 i Göteborg den 8-11 mars.

Sedan tidigare är Jergo distributör av Atlas Copcos hydrauliska bultsträckare i produktlinjen Tentec.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078