23948sdkhjf

Motala Verkstad köper verkstadsbolag

Förvärvet är ett led i MVG:s strategi att positionera sig inom tung maskinbearbetning, svetsning och montering inom norra Europa, men innebär även varsel inom verksamheten.
Det är Kristinehamnsbaserade Scana Machining som nu köps upp av Motala Verkstad Group.

– Genom köpet når vi en starkare marknadsposition och större affärsvolymer. Vi får en bättre geografisk närhet till viktiga kunder och leverantörer samt ökar vår konkurrenskraft och attraktion som produktionspartner inom kvalificerad tung maskinbearbetning, svetsning och montering, säger Björn Lifvergren, VD för MVG.

Synergier som man räknar med är kapacitetsutnyttjande och rationaliseringsvinster.

Övertalighet
MVG har i och med förvärvet för avsikt att tillverkning av långsvarvade och långhålsborrade produkter flyttas från Motala Verkstad till enheten i Kristinehamn under 2016. Detta tillsammans med lägre volymer under 2016 leder till en övertalighet som innebär att 22 anställda varslas om uppsägning i Motala Verkstad.

– Det är givetvis ett mycket tråkigt besked om varsel som vi lämnat till våra anställda i Motala idag, säger Björn Lifvergren.

Motala Verkstad förblir fortsatt en viktig produktionsenhet inom MVG avseende kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering.

– Vi är mycket väl medvetna om historiken som finns kopplad till den här typen av tillverkning i Motala. Men vi anser att det är nödvändigt med denna strukturförändring för att långsiktigt förbli en stark leverantör av långsvarvade och långhålsborrade produkter. Av den anledningen gör vi denna strukturförändring inom MVG, säger Björn Lifvergren.

Företaget har nu inlett förhandlingar med de fackliga parterna.

MVG består efter förvärvet av Motala Verkstad, Fosie Mekaniska och Scana Machining.

Affären träder i kraft den 1 mars 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078