23948sdkhjf

Minskad förlust för Husqvarna

Siffrorna blev bättre än väntat för det fjärde kvartalet 2015.
Husqvarna redovisar ett resultat efter finansiella poster på -432 miljoner kronor (-1.081) för det fjärde kvartalet 2015. Förväntningarna låg vid -454 miljoner, enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät.

– Förbättringarna fortsatte för koncernen in i det säsongsmässigt mindre viktiga fjärde kvartalet, kommenterar VD och koncernchef, Kai Wärn, i rapporten.

Rörelseresultatet landade på -365 miljoner, vilket kan jämföras med -1 032 motsvarande period i fjol. Nettoomsättningen uppgick till 5 672 miljoner (5 323), väntat var 5 519 miljoner.

Effektiviseringsprogram ger resultat
För helåret har koncernens utveckling varit positiv på flera plan. Rörelseresultatet blev 27 procent högre och uppgick till 2 980 Mkr, exklusive jämförelsestörande poster. Samtliga divisioner bidrog till förbättringen.

Husqvarna har även arbetat med ett accelererade förbättringsprogram som avslutades i slutet av 2015. På två år har koncernens rörelseresultatet förbättrats med 85%, exklusive jämförelsestörande poster, och marginalen har återhämtat sig från 5,3 till 8,2 procent trots en utspädning på mer än en procentenhet till följd av valutaomräkningseffekter på omsättningen.

– Vi bygger vidare på och tar tillvara på framgången av det accelererade förbättringsprogrammet och den starka förbättringstrenden och siktar på ytterligare kostnadsreduceringar och effektivitetsförbättringar under 2016- 2017, kommenterar Kai Wärn.

De ytterligare effektiviseringsåtgärderna kommer att fokusera på att minska produktkostnaden, minskning av indirekta material och logistikkostnader, kapacitetsanpassningar i leveranskedjan och förbättrad effektivitet när det gäller försäljnings- och administrationskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093