23948sdkhjf

Saltängen köper pannföretag

Produktionsenhet ska stärka verkstadsföretaget på den nordiska marknaden.
Saltängens Mekaniska Verkstad har blivit delägare i ett tillverkningsföretag för panndetaljer. För Saltängen betyder det tillgång till en 4 500 kvadratsmeter stor verkstad i Tjeckien, utrustad med bland annat svetsrobot, panelsvetsmaskiner, panelbockningsmaskin och rörbockningsmaskiner.

Produktionskapaciteten för panelväggar uppgår till mer än 3000 ton om året i längder upp till totalt 25 meter och enligt Saltängen innebär den tjeckiska anläggningen att man nu kan tillverka panelväggar, överhettade och economizers i egen regi.

"I och med detta strategiska vägval säkerställer vi leveranserna till den nordiska marknaden och möter därmed en stadigt växande efterfrågan hos energiproducenter och i processindustrin", säger Christer Thorn, vd i Saltängen-gruppen, i företagets eget nyhetsbrev.

Som en följd av satsningen på pannområdet har Saltängen genomfört nyrekryteringar i form av Mats Palm, som blir arbetsledare på Saltängen och Torbjörn Jangbrant, som får ansvar för pannserviceverkstaden och den nya rörbockningsmaskinen i Norrköping. Båda har värvats från Amec Foster Wheeler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08