23948sdkhjf

Sandvik förstärker inom digital tillverkning

Nu förvärvas tyska Prometec.
Sandvik Coromant stärker sitt erbjudande inom digital tillverkning genom förvärvet av det tyska företaget Prometec GmbH, med säte i Aachen. Förvärvet är ett naturligt steg i linje med Sandvik Coromants långsiktiga strategi att utveckla attraktiva lösningar inom digital tillverkning, även kallad Industri 4.0.

– På detta område vill vi erbjuda våra kunder övervakningslösningar som stödjer både planering och styrning av produktionen. Sandvik Coromant har redan ett produktutbud inom Digital Manufacturing och genom förvärvet av Prometec kan vi erbjuda våra kunder nya möjligheter för att tillhandahålla lösningar i hela värdekedjan, säger Klas Forsström, vd för Sandvik Coromant, i ett pressmeddelande.

Prometec är leverantör av avancerade lösningar för övervakning och styrning av bearbetningsprocesser i produktionsmaskiner. Företaget levererar även utrustning för laserstrålsdiagnostik och är främst verksamt på den europeiska och nordamerikanska marknaden. En stor del av kundbasen kommer från den globala fordonsindustrin.

– Förvärvet av Prometec har stor betydelse av flera skäl. Prometec bidrar med viktig kunskap inom digital tillverkning och tillsammans med Sandvik Coromant, öppnar nya affärsmöjligheter för en expansion inom detta område, säger Klas Forsström.

Prometec har 35 anställda och hade under räkenskapsåret 2014/2015 en omsättning på cirka 48 MSEK. Prometec kommer att integreras med Sandvik Coromant, ett produktområde inom Sandvik Machining Solutions. Ny vd för Prometec är Dr. Klaus Christoffel, tidigare chef Product Management & Design för Sandvik Coromant i Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126