23948sdkhjf

Volvo ska sluta köpa

Lastbilsorganisationen delas upp i fyra separata enheter och den övergripande strategin förändras.
Volvokoncernen vill ha en mer varumärkesbaserad organisation med tydligare affärsansvar för koncernens olika lastbilsvarumärken. Från och med nu kommer lastbilsorganisationen bestå av fyra separata enheter: Volvo Trucks, UD Trucks, Renault Trucks och Mack Trucks. Varje område kommer att få ett eget resultatansvar för respektive affär.

— Det här är en viktig förändring i hur vi driver vår lastbilsverksamhet med ökat mandat för våra försäljningsorganisationer att styra och utveckla sin affär med ett uttalat ansvar för lönsamhet och organisk tillväxt, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvo, i ett pressmeddelande.

Enligt Martin Lundstedt innebär förändringarna en enklare organisation med snabbare beslut. Dessutom ska samtliga lastbilsvarumärken finnas representerade i koncernledningen.

Enligt Volvo ska flera år av tillväxt genom förvärv i kombination med betydande omstruktureringar och kostnadsbesparingar nu övergå till ett större fokus på kund, organisk tillväxt och förbättrad lönsamhet.

— De senaste årens arbete med att utnyttja synergier mellan våra olika varumärken har gett resultat och skapar möjligheten att nu göra Volvokoncernen till världens mest eftertraktade tillverkare av transportlösningar. Målet med den nya styrmodellen är att alla koncernens affärsområden skall drivas med samma tydliga affärsmässiga principer där varje enhet kan följa och optimera sin egen resultatutveckling på kort och lång sikt, säger Martin Lundstedt.

Teknik- och produktutvecklingsorganisationen kommer dock även fortsättningsvis vara gemensam. En enskild enhet för inköp lastbilsverksamheten skapas också. Organisationsförändringen innebär i sig ingen planerad förändring i antalet anställda i koncernen, uppger Volvo.

I samband med omorganisationen får koncernledningen en något annan sammansättning. Från och med 1 mars består den av:

Martin Lundstedt, vd och koncernchef
Jan Gurander, vice koncernchef och finanschef
Claes Nilsson, Volvo Truck
Joachim Rosenberg, UD Trucks
Bruno Blin, Renault Trucks
Dennis Slagle, Mack Trucks
Martin Weissburg, Volvo CE
Torbjörn Holmström, Group Trucks Technology
Mikael Bratt, Group Trucks Operations
(under rekrytering), Group Trucks Purchasing
Sofia Frändberg, Group Legal & Compliance
Kerstin Renard, Group Human Resources
Henry Sténson, Group Communication & Sustainability Affairs
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078