23948sdkhjf

Nytt varsel på BAE System

Ytterligare 150 anställda varslas.
Som Metal Supply skrivit om tidigare, varslade BAE System Hägglunds 150 medarbetare i början av sommaren. Då berörde varslet tjänstemän och i oktober stod det klart att 130 anställda fick lämna sina poster. Nu varslar företaget ytterligare 150 medarbetare, men den här gången är det metallanslutna som berörs.

– Det är konsekvensen av att vi har förlorat affärer. Då måste vi göra en sådan här anpassning, säger vd Tommy Gustavsson Rask, till P4 Västernorrland.

Orsaken är alltså att orderingången har minskat. Beställningarna som företaget mottagit från Sverige, när det gäller bandvagnar, och från Norge, dit det ska levereras stridsvagnar, är nu i sina slutskeden. Samtidigt har företaget tappat två affärer, en där kanadensiska regeringen vände och drog tillbaka beställningen av fordon, bara fyra dagar innan offerttiden var slut. Den andra affären tog en konkurrent.

– Affären i Danmark tappade vi när en konkurrent underbudade kraftigt. Vi kunde helt enkelt inte vara med på de premisserna, det hade kostat oss pengar i stället för att ge oss inkomster, säger Tommy Gustafsson Rask.

Men trots att företaget varslat 300 anställda det senaste året är Tommy Gustafsson Rask inte orolig för framtiden.

– Vi har möjligheter. Vi har chanser både i Tjeckien och i Australien, exempelvis. Men det där ligger en bit fram i tiden, det rör sig om affärer 2017 och 2018.

Fackliga förhandlingar inleds inom kort. Varslet beräknas vara genomfört under andra kvartalet 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078