23948sdkhjf

Stororder till Värmlandsbolag

”Ett av de större jobben de senaste åren”, kommenterar VD.
Det är Arvika Montage som har tagit hem en mångmiljonorder. Bolaget ska ansvara för montage av två kompletta fiberlinjer vid Billerud Korsnäs massabruk i Rockhammar, Örebro län. Detta rapporterar nwt på nätet.

– Det här är ett av de större jobben de senaste åren, säger en nöjd Lars Fredell, vd och ägare i företaget, till tidningen.

Uppdraget är en del av en större investering som Billerud genomför vid massabruket. För Arvika Montages handlar det huvudsakligen omkomplett mekaniskt montage av två CTMP fiberlinjer.

Det exakta ordervärdet är inte officiellt, men det handlar enligt Lars Fredell om flera miljoner.

Nyanställningar
Uppdraget beräknas att skapa full sysselsättning åt cirka 15 personer under fem månader och detta innebär nyanställningar av tillsvidare personal för Arvika Montage.

– Ja, vi kommer att behöva ta in mer folk, men hur många är inte säkert än, säger Björn Svensson som var ansvarig projektledare i kontakterna med Billerud Korsnäs.
Yrkesgrupperna som kommer att rekryteras är svetsare och montörer.

Björn Svensson tror att det var Arvika Montages goda referenser från ett liknande jobb i Norge som gjorde att kunden till slut valde deras bud.

– Ja, vi har gjort ett nästan exakt likadant jobb i Norge för Norska skog, och där har det gått bra. Dessutom har vi säkra leveranser och ett konkurrenskraftigt pris, säger han.

Uppdraget på Billerud Korsnäs pågår fram till i slutet av maj.

Arvika Montage har 25 fast anställda i Arvika. Vid anläggningen i Karlstad jobbar fyra tjänstemän och tio montörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11