23948sdkhjf

Nya chefer till ABB

Två nya divisionschefer har utsetts.
Erik Oja har utsetts till chef för ABB:s nya division Power Grids i Sverige och ingår därmed i den svenska ledningen.

Erik Oja har sedan han började på ABB 1990 har han haft en rad ledande roller, såväl chefsbefattningar som roller inom marknad och försäljning. Innan sin senaste roll var han global servicechef för divisionen ABB Power Systems och dessförinnan divisionschef för ABB Process Automation i Kina och Sverige.

– Erik Oja har lång erfarenhet inom ABB inom och utanför Sverige. Han kommer på ett utmärkt sätt att stödja affärsenheterna och kollegorna inom divisionen Power Grids i detta viktiga arbete, säger Johan Söderström, VD för ABB Sverige, i ett pressmeddelande.

Björn Jonsson ny divisionschef för ABB Process Automation i Sverige
Björn Jonsson har utsetts till ny chef för ABB:s division Process Automation i Sverige från den 1 januari 2016, i tillägg till sin roll som Hub Business Unit Manager för affärsenheten Control Technologies.

I divisionschefsrollen efterträder han Håkan Nytorp som går vidare till en annan roll inom ABB-koncernen. Björn Jonsson ingår därmed i den svenska ledningen.

– Med sin tidigare gedigna erfarenhet från automation och service som bas kommer Björn Jonsson att hålla samman automationsverksamheten och stödja den fortsatta utvecklingen inom Process Automation i Sverige på ett mycket bra sätt, säger Johan Söderström, VD för ABB Sverige.

Björn Jonsson har arbetat på ABB sedan 2003, den senaste tiden placerad i Dubai som Service-chef för den globala Pulp & Paper och Metals-enheten inom affärsenheten Process Industries. Han har haft ett flertal chefs- och säljbefattningar inom divisionen ABB Process Automation som även innefattar affärsenhets- och produktansvar.

Båda tjänsterna tillträddes den 1 januari.

Från den 1 januari 2016 har ABB fyra divisioner. Divisionen Power Grids består av de tidigare divisionerna ABB Power Products och ABB Power Systems, med undantag av affärsenheten Medium Voltage som ingår i divisionen ABB Electrification Products, och affärsenheten Power Generation som ingår i divisionen ABB Process Automation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078