23948sdkhjf

G & L Beijer AB förvärvar REC Indovent AB i Göteborg

G & L Beijer fortsätter satsningen på Flödesteknik och Industrigummi genom ytterligare förvärv. G & L Beijer AB förvärvar genom affärsområdet Beijer Tech affärsområdet Industrislang inom REC Indovent AB med säte i Göteborg.
Verksamheten omsätter drygt 20 mkr med god lönsamhet och har 5 anställda. REC Indovent AB ägs av Elof Hansson AB i Göteborg.

Den förvärvade verksamheten marknadsför och säljer industrislang inom ett antal användnings¬områden, exempelvis hantering av heta & aggressiva gaser och industridammsugning. Rörelsen passar väl in i Beijer Tech med kundanpassade lösningar, teknisk support och hög servicegrad.

Förvärvet är ett led i strategin för Beijer Tech och dotterbolaget Lundgrens Sverige AB att utveckla och förstärka produktprogrammet för att ytterligare stärka sin position som ett ledande slangföretag i Sverige. Med förvärvet har Lundgrens skapat en solid plattform med ett brett och komplett produktprogram. Verksamheten ingår i Beijer Techs produkt¬områden Flödesteknik och Industrigummi med en omsättning på cirka 300 mkr på års¬basis. Produktområdena har successivt byggts upp till nuvarande storlek genom sex förvärv och organisk tillväxt de senaste åren.

Den förvärvade verksamheten kommer att integreras i Lundgrens som har sitt säte i Göteborg. Verksamheten ingår i G & L Beijers räkenskaper från den 1 juni 2008. Förvärvet kommer att ha marginellt positiv påverkan på koncernens omsättning och resultat under 2008.

G & L Beijer AB (publ)

G & L Beijer är en teknikinriktad koncern inom industriell handel med en omsättning på över tre miljarder kronor. I koncernen ingår två affärsområden. Beijer Ref med en omsättning på drygt 2,5 miljarder kronor marknadsför och säljer hela kylsystem och kylkomponenter i 16 europeiska länder. Beijer Tech med en omsättning på över 600 mkr bedriver genom en grupp av specialiserade bolag teknikhandel, huvudsakligen i Sverige, Norge och Finland. Båda affärsområdena har som en viktig del i strategin att växa genom förvärv. Koncernen har den senaste femårsperioden visat en lönsam tillväxt på 17 procent per år i genomsnitt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094