23948sdkhjf

Kaunisvaara: Avyttring av gruvan inledd

Processen med att avyttra tillgångarna vid Kaunisvaaragruvan, från Northlands konkursbo, har inletts av Abecede. Det uppger NSD.
I somras bildade fem investerare från Industrivärden Abecede för att köpa Kaunisvaaragruvan av Northlands konkursbo. Förhoppningen var, enligt projektledaren Mats Leifland, från första stund att rädda inventarierna från att styckas upp samt om möjligt starta gruvdriften igen.

Men tiden har varit knapp för Abecede och enligt uppgifter till NSD bekräftar Mats Leifland att en process för att sälja tillgångarna vid gruvan utanför Pajala har inletts.

– Vi sa att vi behövde ta ett beslut innan årsskiftet, tiden har rusat iväg och nu påbörjar vi avvecklingsprocessen av gruvans inventarier, säger Mats Leifland, som tillägger att det finns flera intresserade köpare av anrikningsverk och järnvägsvagnar.

Men Mats Leifland understryker att bolaget fortfarande arbetar parallellt för att gruvans tillgångar ska stanna i Pajala och möjliggöra en fortsatt gruvdrift i framtiden.

– Vi ser fortsatt att det finns en möjlighet till en svensk lösning, säger Leifland och förtydligar att för Abecedes del kräver en sådan lösning ett avtal med LKAB.

Båda processerna tar relativt lång tid och besked kan enligt Mats Leifland dröja till vårkanten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063