23948sdkhjf

Listan: Direktörerna som får lämna

Sex stycken toppchefer sparkas ur ledningen. Samtidigt tillsätts en rad nya personer.
– Den utmaning som vi har framåt och strukturförändringen i sig skapar behov av delvis nytt ledarskap. Jag vill tacka de som nu går vidare till nya uppgifter inom eller utanför företaget för deras bidrag i LKAB:s koncernledning, sade gruvbolagets vd Jan Moström, i samband med att LKAB:s nya koncernledning presenterades på fredagsmorgonen.

Totalt är det sex stycken namn som försvinner ur koncernledningen. Följande personer lämnar:

Anders Furbeck, hållbarhetsdirektör
Frank Hojem, kommunikationsdirektör
Katarina Holmgren, ekonomidirektör
Monica Bellgran, direktör forskning och utveckling
Per-Erik Lindvall, direktör teknik- och affärsutveckling
Peter Schmid, marknadsdirektör

Samtidigt tillsätts flera nya personer. Den nya koncernledningen består nu av:

Jan Moström, vd och koncernchef. Anställd i LKAB sedan augusti 2015, dessförinnan produktionsdirektör för Bolidens gruvor.

Grete Solvang Stoltz, HR och Hållbarhet. Anställd i LKAB sedan 2009 och kommer senast från befattningen HR direktör.

Leif Boström, divisionen Specialprodukter. Anställd i LKAB sedan 1992 och kommer senast från befattningen som vd för dotterbolaget LKAB Minerals.

Markus Petäjäniemi, Marknad och Logistik. Anställd i LKAB sedan 2005 och kommer senast från befattningen som produktionsdirektör.

Åsa Sundqvist, Verksamhetssupport och Affärsutveckling. Anställd i LKAB sedan 2000 och kommer senast från befattningen som gruvchef för Vitåforsgruvan i Malmberget.

Magnus Arnkvist född 1967, är ny produktionsdirektör Södra. Har erfarenhet från ledande befattningar inom framförallt Boliden samt från andra företag inom gruvindustrin så väl i Sverige som internationellt. Har varit vd för Bergteamet AB och driver idag egen konsultverksamhet. Han är utbildad gruvingenjör från Bergsskolan i Filipstad samt Luleå Tekniska Universitet.

Peter Hansson född 1970, är ny ekonomidirektör. I dag personal-, kommunikations- och administrativ chef för Boliden Gruvor. Han har tidigare haft olika ekonombefattningar inom Boliden bland annat som controller, skatteansvarig samt ekonomichef för Bolidens gruvor.

Stefan Rommedahl född 1967, är ny produktionsdirektör Norra. Kommer från en befattning som vd för Bolidens zinkgruva i Tara på Irland. Han har bakgrund från olika ledande befattningar inom Boliden, bland annat som gruvchef för Aitik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078