23948sdkhjf

ABB installerar banbrytande teknik

Integrerat ställverk med smarta elnätsfunktioner ska främja ett effektivare, pålitligare och grönare elnät i Kina.
ABB ska installera en frånskiljande brytare på 363 kilovolt med fiberoptisk strömsensor som klarar att integrera tre funktioner i en enda komponent: effektbrytning, frånskiljning och mätning av strömstyrka. Dessutom minskar den det utrymme som krävs för en transformatorstation med upp till 70 procent. Det här kommer att bli världens första frånskiljande brytare med fiberoptisk strömsensor på så hög spänningsnivå.

– ABB fortsätter att leverera toppmodern teknik till utvecklingen av Kinas energiinfrastruktur, säger Bernhard Jucker, global chef för ABB:s division Power Products, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vår utrustning stöder utvecklingen av ett starkare, smartare och grönare elnät och är en påminnelse om vårt fokus på teknik som en viktig komponent i ABB:s strategi Next Level.

Transformatorstationerna kommer att bidra till ett effektivare, flexiblare och tillförlitligare nationellt elnät och även till att bygga grunden för en ökad användning av förnybar energi i Kina. Enligt Kinas energimyndighet överskred den befintliga kapaciteten av förnybar energi 400 miljoner kilowatt i Kina under 2014. Detta motsvarar mer än 30 procent av den totala kapaciteten, vilket gör Kina till den största användaren av förnybar energi.

ABB kommer att leverera den frånskiljande brytaren med fiberoptisk strömsensor till en smart transformatorstation i Fuping i Shanxi-provinsen. Där ska den förse ett snabbväxande industriområde med ström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079