23948sdkhjf

Miljoninvestering stärker positionen

Säffleföretaget satsar nu genom en unik maskin och större lokal.
– Vi har investerat nio miljoner kronor i en CNC-svarv, säger vd Anders Eriksson till nwt och poängterar att nio miljoner kronor är en stor och betydelsefull investering för CS Produktion.

Inköpet är en avancerad CNC-svarv för invändig bearbetning och CS Produktion är ensamma i landet om den här typen av maskin.

– Den stärker vår position på marknaden och gör att vi fortsatt kan ligga i framkant när det gäller modern teknik, säger Anders Eriksson.

Utöver den stora maskininvesteringen har bolaget även byggt ut fabriken med cirka 250 kvadratmeter och på företaget har man en stark framtidstro.

– Det har vi naturligtvis men det är alltid svårt att sia om framtiden när man som vi bedriver legotillverkning. Men visst ser vi att det finns potential på marknaden, inte minst nu när vi är ensamma i Sverige med den här typen av CNC-svarv, säger Anders Eriksson.

CS Produktion tillverkar och monterar produktionsutrustning för pappersindustrin och telecombranschen men också övrig kraft- och processindustri. Valssvarvning, bäddfräsning, axelsvarvning, arborrning samt svetsning är några av företagets specialiteter som i kombination med hög kompetens och erfarenhet gjort att man vuxit på marknaden.

Företaget bildades 2001 som en avknoppning från BTK Källe Inventing och har sedan dess vuxit vilket inte minst återspeglats i antalet anställda. Företaget har idag 26 anställda och i fjol uppgick omsättningen till drygt 30 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063