23948sdkhjf

Ny organisation ska stötta värmländsk industri

IUC Wermland AB och Stål & Verkstad slår nu ihop verksamheterna.
Syftet med sammanslagningen är att skapa en enhetlig och kraftfull organisation för att stödja och utveckla värmländsk industri. Detta ska ske genom olika stödjande och utvecklande åtgärder, framförallt för små och medelstora företag.

Tidigare har verksamheterna arbetat sida vid sida men nu bildar man alltså den nya organisationen, som kommer att heta IUC Stål & Verkstad. När det gäller olika stödformer har både IUC Wermland och Stål & Verkstad varit mycket aktiva under många år. Framgångsrika metoder och projektformer finns och i den nya organisationen samlas nu en gedigen erfarenhet av stöd och utvecklingsformer.

Insatserna handlar till exempel om kompetensöverföring, samarbeten mellan stora och små företag samt mellan företag och forskning. Utveckling av starka nätverk av underleverantörer samt möjligheten för de mindre att följa med de större ut på en internationell marknad och därmed skapa konkurrensfördelar, är andra exempel på viktiga insatser.

– Nu kommer arbetet med att göra verklighet av sammanslagningen att ta vid och sedan kommer en tydlig verksamhetsplan att presenteras, säger Håkan Nilsson, projektledare, till Metal Supply.

Organisation
Aktiebolaget IUC Wermland och ideella föreningen Stål & Verkstad kvarstår i sina båda juridiska former men med en gemensam styrelse. Syftet med detta är att ha tillgång till fördelarna i de båda juridiska formerna vad gäller finansiering och olika regelverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062