23948sdkhjf

Bufab förvärvar brittisk fästspecialist

”Ett synnerligen intressant förvärv”, menar Bufabs vd.
Bufab har slutit avtal om att förvärva samtliga aktier i Apex Stainless Holdings Limited, ett privatägt, brittisk bolag specialiserat på distribution av fästelement i rostfritt stål, främst till kunder med bas i Storbritannien.

– Jag är mycket stolt över att annonsera detta synnerligen intressanta förvärv, som är ett betydande och attraktivt tillskott till vår befintliga verksamhet. Vi har länge känt till Apex Stainless och dess marknadsledande ställning inom sin bransch, och den mycket starka ställning som de har i Storbritannien inom rostfria fästelement. Vi förväntar oss också att förvärvet ska stärka Bufab som helhet genom att det tillför experkunnande inom rostfria fästelement, som är ett viktigt produktområde för Bufab, säger vd och koncernchef Jörgen Rosengren, i ett pressmeddelande.

Grundköpeskillingen uppgår till cirka 310 miljoner kronor. Förvärvet träder i kraft 27 november.

Apex Stainless
Apex Stainless grundades 1991, och har sedan dess uppvisat en mycket stabil och lönsam tillväxt. I dag är Apex Stainless en av Storbritanniens ledande distributörer av fästelement i rostfritt stål. Bolaget har 110 anställda som arbetar i Rugby, Bilston, Teddington och Leeds, samt på tillverkningsenheten i Leicester. Cirka 90 procent av nettoomsättningen är hänförlig till handelsverksamheten och 10 procent till den egna tillverkningen av fästelement i rostfritt stål av hög kvalitet. Apex Stainless hade 2014 en årsomsättning på cirka 23,6 MGBP, och en rörelsemarginal på 19 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.728