23948sdkhjf

Väderstad-Verken ny delägare i Svensk Presshärdning

Svensk Presshärdning AB, är sedan flera år är en viktig leverantör till Väderstad-Verken. Nyligen förvärvade Väderstad-Verken 19 procent av företaget, som bland annat levererar ståltallrikar och vältpaket till Väderstad-Verkens maskiner.
Svensk Presshärdning, SPH, i småländska Överum levererar ca 10 000 ståltallrikar varje vecka till Väderstad-Verken. Det blir hundratusentals tallrikar per år, som används till bland annat såmaskinen Rapid.

- SPH är en viktig leverantör till oss med stor potential. Företaget är välskött och har en kostnadseffektiv produktion med en mycket jämn och hög kvalitet, säger Crister Stark, styrelseordförande, Värderstad-Verken.
Motor i regionen Väderstad-Verken är ett av Europas ledande företag inom jordbearbetning och sådd. Företaget har
expanderat kraftigt de senaste åren och hade en tillväxt på 42 procent under förra året. Den positiva utvecklingen har även varit till glädje för regionen runt Väderstad. Idag har företaget ett drygt 40-tal leverantörer i regionen som förser Väderstad med allt ifrån skruvar till hela sålådor. SPH, som etablerades 2000 är ett exempel. Sedan starten har företaget vuxit kraftigt och omsätter idag 100 miljoner kronor per år.

- Idag är vi 25 anställda. Inriktningen är att bygga upp en så automatiserad produktion som möjligt. Nu bygger vi ut kraftfullt för att kunna möta den ökade efterfrågan. Vi räknar med att öka produktionen med 50 procent per år, säger Magnus Johansson, vd Svensk Presshärdning.

För mer information, kontakta:
Crister Stark, styrelseordförande, Väderstad-Verken, tel 0142-82 000, crister.stark@vaderstad.com

Pressmeddelande från Väderstad AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094