23948sdkhjf

Ny investerare i Hanza

Systemair-grundare köper när Hanza säljer egenägda aktier.
Hanza har tidigare upptagit konvertibla lån om 10 miljoner kronor, samt aktieägarlån om ca 12 miljoner med löptid till den 31 december 2015.

Huvuddelen av dessa lån refinansieras nu genom att bolaget tar upp ett nytt konvertibelt lån om 15 miljoner med löptid till den 31 december 2017 samt säljer de 437 630 aktier i Hanza som ägs genom dotterbolaget Hanza Tvärbyssan AB.

Tecknare av konvertibeln samt köpare av aktierna är Gerald Engström, både privat och via det av Gerald Engström kontrollerade bolaget Färna Invest AB. Gerald är bland annat grundare och huvudägare av Systemair AB, noterat på Nasdaq OMX.

– Det är en bra lösning av tidigare kreditavtal. Genom refinansieringen förenklar vi vår kreditstruktur samt minskar ränteutgifterna, säger Lars Åkerblom, Ekonomi- och finansdirektör i Hanza-koncernen, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen är 8 SEK per aktie, vilket totalt motsvarar ca 3,5 MSEK.

Försäljningen av bolagets aktier påverkar inte det registrerade antalet aktier i bolaget eller bolagets aktiekapital. Därmed innehar bolaget inte längre egna aktier som tidigare räknats bort vid resultat per aktie samt eget kapital per aktie. Eftersom aktier i egen ägo inte upptas i balansräkningen medför försäljningen att det egna kapitalet ökar med 3,5 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.588