23948sdkhjf

VW: Fusket kan åtgärdas på 30 minuter

Volkswagens åtgärdsplan i samband med avgasfusket har nu blivit godkänd av Tyskland. Biltillverkaren menar att problemet kan åtgärdas på en halvtimma och har som mål att bilens prestanda inte ska påverkas.
Den tyska transportstyrelsen KBA har godkänt biljättens plan för de bilar som omfattas av fusket med felaktiga utsläppsvärden. Två berörda motorer, 1,6 och 2,0 liter ska nu kunna åtgärdas och efter det uppfylla utsläppsnormerna.

— När det gäller 2,0-motorerna är det bara en åtgärd kring mjukvaran och det ska ta cirka en halvtimme. För 1,6-litersmotorn handlar det om max en timme, säger den svenska informationschefen Marcus Thomasfolk, till nyhetsbyrån TT.

Åtgärden handlar om att montera in en flödeslikriktare i motorn.

TT: Vilka garantier kan VW lämna att bilens prestanda inte påverkas negativt?

– Det är fortfarande målsättningen att så inte ska ske, säger Marcus Thomasfolk.

Motormännen vill avvakta de nya tekniska åtgärderna från Volkswagens sida.

– Vi vill invänta och se vilka effekter det här kommer att få. Tills dess utgår vi ifrån att Volkswagens alla ingenjörer lagt ned lika mycket möda och energi på att lösa det här som man gjort för att skapa det, säger Jon Stenbeck, informationschef.

När det gäller eventuell ersättning till bilägarna menar Motormännen att det är kopplat till om motorernas prestanda förändras.

–Vi har sagt att vi utgår från att företaget har en generös återköpspolicy. Jag som konsument kan säga: "Det här var inte vad jag köpte. Nu vill jag att ni köper tillbaka bilen".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062