23948sdkhjf

SSAB: Logistikavtal ska minska kostnader

SSAB har tillsammans med Aspo Groups ESL Shipping tecknat ett ramavtal för sjöfrakten av SSABs råvarutransporter. Avtalet är en del av kostnadsbesparingarna som genomför inom koncernen.
Avtalet avser SSAB:s inkommande sjöburna råvarutransporter inom Östersjön och sjöfrakten från Nordsjön. Syftet är att säkra råmaterialtransporterna, möjliggöra ömsesidiga, långsiktiga effektivitetsvinster och minska de totala logistikkostnaderna. Detta kommer samtidigt att göra råvarulogistiken så hållbar och miljövänlig som möjligt.

– Vi är extremt glada att fortsätta vårt långa samarbete inom sjötransporter med SSAB. Tillsammans ska vi göra transporter mer hållbara och miljövänliga än någonsin tidigare, säger Aki Ojanen, VD och koncernchef för Aspo Group.

Den beräknade transportvolymen är 6-7 miljoner ton per år.

Kostnadsbesparingarna relaterade till avtalet är en del av SSABs synergiprogram som presenterades i samband med Ruukki-sammanslagningen 2014.
Som ett resultat av avtalet kommer ESL Shipping att bygga två nya energieffektiva LNG-drivna fartyg. Båda fartygen kommer att levereras under 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093