23948sdkhjf

LPP uppgraderar maskinparken

Lycksele Plåtprodukter har köpt in en ny fiberlaser BySprint 3015 på 4000W från Bystronic.
– Vi har bra kunder som utvecklas och har ambitionen att växa, därför ser vi ljust på framtiden och investerar. Då vi förädlar 1000 ton plåt per år, gäller det att ha ett materialflöde som är smidigt, berättar syskonen Stefan Nordström och Elisabeth Nordström.

Lycksele Plåtprodukter är familjeföretag med fokus på legotillverkning. Bolagets specialitet är tunnplåtsarbeten i olika material och i tjocklekar upp till 10 mm.

Unik lösning
För två år sedan köpte företaget in en kantpress från Bystronic och blev imponerade av kvaliteten och smidigheten. Det ledde till att när det senare blev dags att byta laserskärare föll valet på en BySprint 3015 Fiberlaser på 4000W. Bland annat såg man fördelarna med hopkopplingen med kantpressen och hela produktionsflödet.

Det var dock en faktor som ställde till det och det var materialhanteringen.

– Själva fiberlasern var ju fantastisk på alla sätt, men vi var inte nöjda med materialhanteringen, förklarar Stefan Nordström.

Med hjälp av Forsell Teknik i Skellefteå löste Bystronic detta och skapade den ultimata hanteringsutrustningen för just LPP.

– Vi försöker hela tiden se nya lösningar och möjligheter. En fantastisk laserskärare har fått en smidig materialhanterare som uppfyller just våra behov avslutar Stefan Nordström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.128