23948sdkhjf

Han ska leda Ovako

Nu står det klart vem som efterträder Tom Erixon.
Styrelsen för Ovako har utsett Marcus Hedblom till ny vd och koncernchef med omedelbar verkan. Han efterträder Tom Erixon som har utnämnts till vd och koncernchef på Alfa Laval.

Marcus Hedblom började på Ovako som finansdirektör 2011. Hans tidigare karriär omfattar ledande befattningar som ställföreträdande finansdirektör på SAS, vd för Spanair och managementkonsult på McKinsey.

– Jag är glad över förtroendet att ta mig an den här utmaningen. Vi har utvecklat en tydlig strategi som är baserad på teknologiskt ledarskap, starkt kundfokus och operativ effektivitet, säger Marcus Hedblom, i ett pressmeddelande.

Ovako annonserade nyligen ett omstruktureringsprogram som berör 300 medarbetare. Den årliga kostnadsbesparingen för programmet i sin helhet uppskattas till 45 MEUR.

– En viktig uppgift de kommande åren är att implementera vårt omstruktureringsprogram, där fokus ligger på ökad kostnadseffektivitet och produktivitet. Utmaningarna i en internationell och hårt konkurrensutsatt miljö är många, men jag är övertygad om att Ovako har mycket god potential och förmåga att lyckas, säger Marcus Hedblom.

Programmet implementeras under två år med full effekt från 2018.

Arbetet med att rekrytera en ny finansdirektör har påbörjats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11