23948sdkhjf

ABB: Ökar ägarandel i Striebel & John

Affären ska stärka erbjudandet mot den tyska marknaden.
ABB ska kombinera produktutbudet från det tyska företaget med sin egen portfölj av lågspänningsprodukter för att erbjuda den tyska marknaden kompletta system från en enda leverantör. Dessutom ska ytterligare integrering av leveranskedjan med elgrossister och direkt med industrikunder ska öka effektiviteten.

– Som en del av vår strategi Next Level investerar vi i våra kärnverksamheter för att accelerera vår expansion. Striebel & John har utvecklat en innovativ portfölj och ett starkt varumärke, och detta erbjudande kommer att fortsätta vara en integrerad del av vår lågspänningsverksamhet i Tyskland, säger Tarak Mehta, global chef för ABB:s division Low Voltage Products, i ett pressmeddelande.

Striebel & John grundades av Franz Striebel 1958 och har sedan dess utvecklats till en ledande tillverkare av system för energidistribution för alla typer av fastigheter, från villor till flerfamiljshus och stora industrikomplex.

ABB Tyskland förvärvade 51 procent av aktierna i Striebel & John 1993. Sedan 1996 har företaget sålt sina produkter genom säljbolaget ABB Stotz-kontakt / Striebel & John. Parterna har enats om att inte offentliggöra finansiella detaljer runt transaktionen. Varumärket Striebel & John ska behållas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.084