23948sdkhjf

Saltängen expanderar

Nya industrijobb planeras i Borlänge.
Saltängen är en snabbt växande företagsgrupp som erbjuder verkstads- och industriservicetjänster till kunder inom kraft- och processindustrin. Nu expanderar bolaget i Dalarna och räknar med att anställa ett tiotal personer under 2016. Inom 2–3 år planerar man att växa med cirka 20 medarbetare.

– Borlänge med omnejd har en industriell profil som stämmer väl överens med vår hemmamarknad i östra Sverige, säger Christer Thorn, vd och delägare i Saltängen-gruppens företag. Med utgångspunkt från Borlänge erbjuder vi från och med nu kvalificerade industriservicetjänster för exempelvis pappersbruk, verkstadsföretag och värmekraftverk i Dalarna och kringliggande län.

Saltängen har utvecklats framgångsrikt på senare år och etableringen i Borlänge går i linje med företagets fokuserade satsning på processindustri och kraftvärmeverk.

– För industrin i Dalarna är detta mycket positivt, säger Stefan Larsson, som är Saltängens nye platschef och fortsätter:

– Med flexibla serviceteam och stora verkstadsresurser inom företaget erbjuder vi tjänster för hela brukets eller kraftvärmeverkets behov. Det är vi ensamma om i Dalarna.

Saltängen-gruppen består av tre bolag som omsätter cirka 180 miljoner kronor och sysselsätter mer än 100 medarbetare. Bolagen verkar över en stor del av södra Sverige med utgångspunkt från huvudkontoret i Norrköping samt enheter på ytterligare fem orter. Omsättningen har vuxit med 00 procent sedan 2010. Bolagen ägs av Christer Thorn och Jim Hedkrok med familjer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079