23948sdkhjf

Förändringar i Bolidens ledning

Ny CFO och affärsområdechef har tillsatts.
Mikael Staffas, som idag är CFO för gruvbolaget, har utsetts till affärsområdeschef för Boliden Gruvor. Håkan Gabrielsson har rekryterats till tjänsten som ny CFO för Bolidenkoncernen. Båda kommer att ingå i Bolidens ledningsgrupp.

– De nya tillsättningarna markerar Bolidens fokus på produktivitet och starkt ledarskap. Mikael Staffas har under sin tid som CFO och medlem i koncernledningen, samt på senare tid som tillförordnad direktör för Boliden Gruvor, byggt upp ett stort kunnande om gruvverksamheten. Håkan Gabrielsson har bred erfarenhet av finansiell styrning och, sedan sin tid som chef för controller funktionen på Boliden, också god kännedom om hela koncernen, säger Bolidens vd Lennart Evrell.

Mikael Staffas har arbetat på Boliden sedan 2011. Han har tidigare arbetat som CFO för skogsbolaget Södra och som konsult på bolaget McKinsey.

Håkan Gabrielsson kommer närmast från rollen som CFO för det börsnoterade företaget Fagerhult. Han var under åren 2009-2011 Director Group Controlling på Boliden och har dessförinnan arbetat för Electrolux, Ericsson och aluminiumföretaget Sapa.

Mikael Staffas tillträder sin nya tjänst omgående men upprätthåller tjänsten som CFO till dess att Håkan Gabrielsson tillträder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047