23948sdkhjf

Ovakos ordförande till Nevs

Ovakos ordförande Finns Johnsson tar plats i biltillverkaren Nevs styrelse.
Nevs utökar styrelsen med tre personer. En av dem är Finn Johnsson, som är styrelseordförande för bland annat stålföretaget Ovako och Västsvenska handelskammaren.
Näringslivsprofilen satt i AB Volvos styrelse mellan 1998 och 2010, under 2004 var också styrelseordförande.

Utöver Finn Johnsson ansluter två representanter för delägarna, Limin Sun från Tianjin stads utvecklingsområde, THT samt Ming Li som representerar State Research Information Technology, SRIT.

— Jag är glad över att kunna välkomna våra kinesiska delägare i styrelsen. Det är viktigt för Nevs att ha aktiva ägare med en nära insyn och förankring. Finn Johnssons erfarenhet av styrelsearbete och företagsledning blir en strategisk förstärkning för styrelsen i utvecklingen av bolaget, säger Nevs styrelseordförande Kai Johan Jiang, Nevs styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Styrelsen för National Electric Vehicle (Nevs) kommer att utökas med tre personer. Det är den tidigare styrelseordföranden i AB Volvo FInn Johansson och två representanter från delägarna. Från Tianjin stads utvecklingsområde, THT, kommer Limin Sun och State Research Information Technology, SRIT, representeras genom Ming Li.

Nevs styrelse

Kai Johan Jiang, ordförande
Stefan Tilk, vice ordförande
Mattias Bergman, vd
Ronnie Hermansson, medarbetarrepresentant, Unionen
Finn Johnsson
Ming Li, SRIT
Limin Sun, THT

Suppleanter:
Mikael Kubu
Stefan Larsson, medarbetarrepresentant, IF Metall
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157