23948sdkhjf

Ovako tappar vd

Tom Erixon, vd och koncernchef, lämnar krisande Ovako för Alfa Laval.
Komponetstålstillverkaren Ovako, som är mitt uppe i ett omstruktureringsarbete som innefattar nedläggning av flera enheter och 300 anställda, förlorar nu sin vd och koncernchef. Åtstramningsprogrammet beräknas spara 25 miljoner euro per år, med full effekt 2018.

Tom Erixon kommer i stället att efterträda Lars Renström på Alfa Laval, som går i pension efter närmare 12 år på posten.

— Vi vill tacka Tom Erixon för hans bidrag av flera års starkt ledarskap i turbulenta tider. Erfarna och kompetenta ledningsgrupper har rekryterats till Ovakos lokala enheter. Därutöver har Ovako stärkt produktutvecklingen och marknadsföringen gentemot våra kunder, liksom expanderat säljorganisationerna i Europa och Asien. Viktiga åtgärder för att öka effektiviteten har också vidtagits. Styrelsen stödjer till fullo det påbörjade omstruktureringsprogram som lanserades nyligen och styrelsen önskar Tom Erixon fortsatt framgång i sin nya befattning, säger Ovakos styrelseordförande Finn Johnsson, i ett pressmeddelande.
'
Tom Erixon fortsätter som vd och koncernchef till det att Ovako har funnit en efterträdare, en process som redan är inledd. Han kommer dock att börja på Alfa Laval senast i april 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079