23948sdkhjf

Alfa Laval når rekordnivåer

Tredje kvartalets siffror pekar på rekord när det gäller både omsättning och resultat.
Koncernens omsättning ökade med 0,4 procent från 9 272 miljoner kronor för tredje kvartalet i fjol till 9 693 miljoner kronor för perioden i år.
Rörelseresultatet, justerad EBITA, uppgick till 1 677 miljoner kronor för perioden, att jämföra med fjolårets 1 545 miljoner kronor. Däremot gick det sämre för orderingången.

– Omsättning och resultat nådde rekordnivåer för ett tredje kvartal. Samtidigt bidrog starka kassaflöden till att minska skuldsättningen i relation till EBITDA till under 1,8. Orderingången uppgick till 8,7 miljarder, en sekventiell nedgång om 5 procent, huvudsakligen förklarad av att det bokades färre stora order, kommenterar Lars Renström, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Inom Process Technology steg orderingången något, tack vare segmentet Food & Life Science.

Efterfrågan från olja och gassektorn var som helhet något högre än föregående kvartal, med bra tillväxt inom transport & process samt petrokemi.

Marine & Diesel visade en sekventiell nedgång beroende på lägre efterfrågan för ny utrustning. En gynnsam mix av fartygskontrakt dämpade nedgången.

Inom Equipmentdivisionen minskade orderingången, dels till följd av semestereffekter och en stor icke återkom¬mande order, dels på grund av lägre efterfrågan inom Sanitary.

Inför årets fjärde kvartal förväntas efterfrågan att vara i nivå med, eller något högre än i det tredje kvartalet.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109