23948sdkhjf

Lappland Goldminers påträffar bly-silvermineralisering

Lappland Goldminers AB (publ), listat på First North och Norska OTC listan, har sedan 2004 genomfört flera prospekteringskampanjer i Gubbträskområdet. Efter ett nu avslutat borrprogram vid Lagbäcken, 4 km sydost om Gubbträsk, har sannolikt moderklyften till de rika bly-silvermineraliserade block, som rapporterades i augusti 2007 påträffats.
Lappland Goldminers genomför sedan 2004 prospekteringsarbete på guld och basmetaller i Gubbträskområde utefter Guldlinjen i Storumans kommun. I ett pressmeddelande 2007-08-28 rapporterade Bolaget om intressanta bly-silverfynd i block, i Lagbäcken. Blockens form och egenskaper gjorde att de bedömdes vara lokala.

Med geokemisk provtagning av yt- och bottenmorän från omfattande grävningar och med geofysiska mätningar har ett målområde för borrningar begränsats och utvärderats med 8 kärnborrhål om 990 m. Det bästa resultatet från borrningarna finns i LAB200806 där en 6 m bred sektion med 6,6 % bly och 59,7 g/t silver ingår i en 23 m bred sektion från 47,3 - 70,3 m med 2,2 % bly och 19,9 g/t silver. Mineraliseringen av silverrik blyglans av brecciatyp uppträder i granodiorit och har hittills övertvärats på omkring 150 m längd i nord-syd och delvis indikerats ned till 100 m djup på 6-7 m bredd med omfattande brecciemineraliseringar i anslutning till huvudmineraliseringen.

Mineraliseringen utgör en tredje mineraliseringstyp, bly-silvermineralisering, i Gubbträsk där tidigare guld-arsenik- och zink-bly-silvermineralisering har påvisats.

Ännu föreligger inte alla analyser från de senaste borrningarna, men med de resultat som nu föreligger och genom visuell bedömning av borrkärnorna, kan den mineraliserade zonens fortsättning förutses med så stor säkerhet att ytterligare borrning kan påbörjas. I en första fas kommer 5 kärnborrhål om 500 m att utföras för en bedömning av mineraltillgången. Borrningarna, som påbörjas nu i maj, har som syfte att påborra mineraliseringens fortsättning mot norr.

Pressmeddelande från Lappland Goldminers

http://www.lapplandgoldminers.com/nyhete...

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094