23948sdkhjf

Vd lämnar ståljätte

Med omedelbar verkan lämnar Mika Seitovirta sin roll som vd och koncernchef för den finska stålkoncernen.
Ståljättens styrelse har utsett Roeland Baan att efterträda Seitovirta med tillträde 1 januari 2016. Roeland Baan är i nuläget vd på aluminiumbolaget Aleris Europe och Asien. Tidigare har han bland annat även varit vd på Mittal Steel Europe och vice vd på Arcelor Mittal Group.

Under övergångsperioden kommer finanschefen Reinhard Florey att vara tillförordnad koncernchef.

– Outokumpu har genomgått betydande förändringar under de senaste fem åren, men står fortfarande inför stora utmaningar. Outokumpus styrelse bedömer att det nu är rätt tid att ta in ny kompetens och styrka för att öka bolagets operativa konkurrenskraft till en nivå i världsklass. Roeland har bred erfarenhet inom processindustrin, särskilt inom metallindustrin och vi har förtroende för hans förmåga att accelerara Outokumpus utveckling driva bolaget mot framgång, säger Jorma Ollila, styrelseordförande Outokumpu, i ett pressmeddelande.

Mika Seitovirta lämnade sin tjänst som koncernchef och vd samt sin roll i Outokumpu Leadership Team med omedelbar verkan den 26 oktober. Outokumpu-aktien lyfte med nästan 6 procent efter beskedet.

Metal Supply har sökt Outokumpu för en kommentar om bakgrunden till varför Mika Seitovirta avslutar sin tjänst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094