23948sdkhjf

VD: "Jag hoppas på fler förvärv"

Efter ett lyckat insteg i Brasilien satsar VBG Group på förvärv inom nya divisioner inom koncernen.
VBG Groups omsättning ökade med 5,5 procent till 305,7 MSEK (289,9), under tredje kvartalet. Rörelseresultatet landade på 31,9 MSEK (71,5) med marginalen 10,4 procent (24,7).

Resultatet efter finansiella poster blev 31,4 MSEK (70,1) med vinstmarginalen 10,3 procent. Detta kan jämföras med fjolårets siffror på 70,1 MSEK respektive 24,2 MSEK.

”Koncernens omsättning för det tredje kvartalet var i sin helhet klart godkänd, inte minst med tanke på att två av tre divisioner verkar i en svag konjunktur. När jag ser på koncernens rörelseresultat, före jämförelsestörande poster, var kvartalet riktigt starkt med ett klart bättre resultat än föregående år, kommenterar vd och koncernchef Anders Birgersson.

Den 1 oktober i år förvärvade VBG Group det brasilianska bolaget Henfel Indústria Metalúrgica Ltda och enligt Anders Birgersson är detta en långsiktig satsning som kommer att påverka koncernen positivt och skapa flera möjligheter för bolagets verksamheter, inte bara i Brasilien utan på sikt även i andra delar av Sydamerika

"Vi kommer framöver att intensifiera arbetet med förvärv, då i första hand för att hitta förvärvskandidater som kan kvalificera sig för att bli en ny division inom VBG
Group. Jag hoppas att vi genom ökad intern aktivitet, utnyttjande av fler kanaler och genom fler intressanta propåer för utvärdering, ska kunna genomföra ytterligare förvärv under 2016", skriver Anders Birgersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063