23948sdkhjf

Volvo IT-affären klar

”Jag är övertygad om att den här förändringen kommer att gynna personal såväl som kunder och leverantörer”, säger Jan Gurander, Volvos finansdirektör, tillförordnad vd och koncernchef.
Volvokoncernen meddelade i april att bolaget ville hitta en extern partner för den externa IT-verksamheten och drift av IT-infrastruktur. Affären är en del i det tidigare offentliggjorda effektiviseringsprogrammet som syftar till att sänka koncernens strukturella kostnader med 10 miljarder kronor. Nu har affären avslutats och det blev till sist indiska HCL Technologies som utsågs till IT-jättens partner.

– Vi har gjort ett grundligt arbete med att hitta rätt partner, och jag är nöjd med resultatet. Vårt samarbete med HCL kommer att innebära både signifikanta kostnadsbesparingar och en kapitalvinst när kontraktet har signerats, säger Jan Gurander i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Men en minst lika viktig aspekt är att vi nu kommer få en partner som säkerställer att driften av vår infrastruktur utvecklas på ett sätt som gör att vi kan ligga i framkant i vår industri.

Volvokoncernen och HCL Technologies har tecknat en avsiktsförklaring, i väntan på att signera det slutgiltiga kontraktet. Ungefär 2 600 Volvomedarbetare berörs och kommer att erbjudas att flytta med till HCL Technologies.

HCL Technologies är en global IT-leverantör med stor erfarenhet av branschövergripande leveranser till stora internationella företag. HCL inriktar sig på så kallad transformational outsourcing med en integrerad service-portfolio som inkluderar mjukvarudrivna lösningar, drift av infrastruktur och applikationer såväl som tjänster för forskning och utveckling.

I samband med slutförandet förväntas Volvokoncernens rörelseresultat och finansiella nettoskuld påverkas positivt med cirka 900 Mkr.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094