23948sdkhjf

Stena Recycling fortsätter investera

156 procent. Så stor skillnad i klippkraft har den nya saxen som installerats på Stena Recyclings återvinningsanläggning i Hallstahammar. Bolaget investerar 40 miljoner i saxen.
– Det här är den tredje nya saxen i år som vi installerar och den kommer att få bekänna färg direkt här i Hallstahammar där vi har mycket material att bearbeta. Vi satsar stort nationellt på att modernisera och effektivisera järn- och metallåtervinningen för att på bästa sätt kunna leverera mer råmaterial till svensk industri, säger Staffan Persson, VD på Stena Recycling, i ett pressmeddelande.

Saxen med tillhörande två kranar i Hallstahammar är eldrivna och betydligt mer energieffektiva än tidigare materialhanterare. Den kan pressa och klippa fyra gånger så mycket skrot per dygn i jämförelse med tidigare. Den kan även klippa kraftigare konstruktioner och får mer utrymme att hantera flera olika sorters material.

Investeringen är ett led i en långsiktig nationell satsning på modern produktionsteknik. De kommande två åren ska Stena Recycling etablera fler nya saxar på olika orter i Sverige. Med de nya saxarna kan bolaget återvinna ytterligare 150 000 – 200 000 ton mer material per år och då varje ton återvunnet järn sparar över ett ton koldioxidutsläpp, bidrar de nya saxarna med stor miljönytta.

Saxen som levereras av Metso väger 320 ton och har en 13 meter hög kran. Den har testkörts under en period och med gott resultat. Den 19 oktober skedde den officiella invigningen av saxen och den tas i bruk direkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.072