23948sdkhjf

Räd på VW:s huvudkontor

Under torsdagen genomsöktes Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg av tysk polis.
Det står nu klart att högste chefen för VW i USA, Michael Horn, redan förra året kände till biltillverkarens problem med avgasutsläpp. Det framgår av ett skriftligt vittnesmål till landets kongress. "Jag informerades även om att bolagets ingenjörer skulle jobba med myndigheterna för att lösa frågan", skriver han.

Vidare uppger Michael Horn att det var först i september i år som han fick kännedom om de programvaror som användes vid avgasfusket - bara dagar innan bolaget offentligt medgav bedrägeriet.

Syftet med polisräden i Wolfsburg var att säkerställa dokumentation som kan avslöja vilka som var inblandade i avgasfusket och samtidigt förklara hur det kunde genomföras, uppger åklagarmyndigheten i Braunschweig.

Fusk med statistik
Dessutom misstänks biljätten för att ha manipulerat olycksstatistiken i USA. Anledningen är att siffrorna är så bra att de ifrågasätts. Enligt statistiken är VW:s olyckssiffror nio gånger lägre än snittet för USA:s elva största bilmärken, skriver di.se med hänvisning till nyhetsbyrån Bloomberg.

Företrädare för Volkswagen har sagt att det fortfarande är oklart om bolaget faktiskt har brutit mot europeiska regler när man använde mjukvaror för att manipulera avgasutsläppen.
Läs mer om: VW
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095