23948sdkhjf

ABB bygger ut i Indonesien

Ställverksfabrik del i 164-miljonerssatning i Indonesien.
I dag inviger ABB en ny fabrik för luftisolerade mellanspänningsverk ett par mil utanför Indonesiens huvudstad Jakarta. Det för att möta en ökad efterfrågan på eldistribution.

— Denna högteknologiska fabrik ska hjälpa oss att möta det växande behovet av eldistribution och understryker ABB:s åtagande i Indonesien och Sydostasien. Investeringen stödjer vår globala geografiska satsning i linje med strategin Next Level för att accelerera hållbart värdeskapande och fokusera på tillväxtmarknader, säger Bernhard Jucker, global chef för ABB:s division Power Products.

Ställverken från den nya fabriken, som är 3 700 kvadratmeter stor, ska enligt ABB bidra till en effektiv och tillförlitlig eldistribution i en av världens snabbast växande ekonomier, och därmed möta det stora elbehov som uppstår i kölvattnet av en omfattande urbanisering och en växande industri.

Satsningen är en del kraft- och automationsföretagets investering i Indonesien, som ligger i 164-miljonersklassen. Där ingår också den nya fabriken för lågspänningsprodukter på västra Java, i samma land, som öppnade under 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079