23948sdkhjf

Ledarskifte i AP&T

Ny Kinachef ska utveckla AP&T:s affär i Kina och Korea. Samtidigt tillsätts en ny chef för den japanska marknaden.
AP&T fortsätter att satsa i Asien. Därför har företaget, som bland annat utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta produktionssystem, automation, pressar och verktyg, tillsatt en ny chef för Shanghai-kontoret i Kina, Kari Rannisto.

Han har 18 års erfarenhet från den asiatiska marknaden, varav 15 år i Kina, och ska nu leda arbetet med att utveckla AP&T:s affär i Kina och Korea. Kari Rannisto har tidigar arbetat på SKF, Atlas Copco och SSAB.

Som ny Kinachef ligger fokus ligger på tillväxt.

— Kari har en djup förståelse för det kinesiska affärsklimatet och en bred erfarenhet av att leda stora projekt och bygga upp starka säljorganisationer och distributionsnät. Dessutom talar han flytande kinesiska. Vi är fantastiskt glada över att hälsa honom välkommen, säger Per Josefsson, global försäljnings- och marknadschef på AP&T, i ett pressmeddelande.

Sedan starten vid årskiftet 2008-2009 har AP&T:s verksamhet i Kina ökar kraftigt och personalstyrkan har ökat från tre till 30 personer.

I mitten av augusti blev Tatsuo Inoue ny chef för AP&T i Japan, med uppdrag att utveckla erbjudandet och stärka närvaron på den japanska marknaden.

— Tatsuo Inoue har en lång, internationell branscherfarenhet, goda ledaregenskaper och en entusiasm som kommer att vara oerhört värdefull i den expansiva fas vi nu går in i, säger Per Josefsson.

Med en hög teknologisk kunskapsnivå och tuff konkurrens är Japan, där AP&T etablerade sig med huvudkontor i Yokohama 2002, en strategiskt viktig marknad. Här finns också huvudkontor för flera av företagets största kunder. På den japanska marknaden kommer den starka ställningen inom isostatpressar, som åstadkommits genom samarbetet med Avure, att kombineras med fokus på nyförsäljning av produktionslösningar och eftermarknadstjänster till befintliga kunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078