23948sdkhjf

Nytt kluster ska stärka Skåne

Region Skåne och IUC Syd skapar nytt samverkanskluster för den tillverkande industrin.
Branschnätverket IUC Syd, tidigare IUC Skåne, bildar ett branschöverskridande samverkanskluster inriktat mot tillverkande industriföretag tillsammans med Region Skåne. Det enligt ett pressmeddelande från Swerea-koncernen.

Klustret, som får namnet Industrikluster IUC Syd, har mejslats fram tillsammans med initiativtagare från näringsliv, det offentliga och akademi. Syftet är att, genom samverkan och erfarenhetsutbyte, stärka de skånska industriföretagen och skapa bättre förutsättningar för teknikomställning, globalisering, digitalisering och kompetensförsörjning.

Initiativtagarna räknar med att locka ett hundratal medlemmar till det nymornade industriklustret de kommande tre åren och utvecklingsinsatserna kommer att i första hand fokusera på små och medelstora företag.

— Vi är många, som från olika håll vill verka för en sund utveckling i våra industriföretag. Det är så tydligt att vi vill samma sak, och att vi tillsammans har en bred kompetens att verkligen göra skillnad och påverka utvecklingstakten i företagen. Vi skapar en mötesarena med struktur, det ska vara lätt för företagen att greppa vad vi gör, och se nyttan med att bli medlem i klustret, säger Jenny Bramell, vd IUC Skåne, i en kommentar.

Industriklustret får också ansvar för den operativa driften av regionala Industriell Plattform, som syftar till att öka leverantörsbasen och de skånska företagens möjligheter att bli leverantörer till de stora forskningsanläggningarna ESS och MAX IV.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078