23948sdkhjf

Sista valsen för Stowe Woodward

Efter sommarsemestern lägger Trelleborgsföretaget Stowe Woodward ned sin fabrik och 15 personer riskerar att mista sina jobb.
”– Förhandlingarna är inte klara, men troligen blir det så att runt femton av oss tjugo anställda mister jobben, säger Verner Enderleit, fabrikschef på Stowe Woodward i Trelleborg.”

Företaget har i dag 20 anställda, och det är de 15 som arbetar med tillverkning av valsbeläggningar som kommer att mista sina jobb när fabriken stänger. Som det ser ut i dag, kommer försäljningsavdelningen inte berörs av varslet.
”– Det verkar som om de kan få vara kvar. Men som sagt vi har bara hört ledningens intentioner, inget mer, säger Verner Enderleit.”

2001 köpte Stowe Woodward företaget Trelleborg Vals i Trelleborg och det var Trelleborg AB som sålde företaget till Stowe Woodward. Trelleborg AB hade ända sedan 1936 tillverkat valsbeläggningar. Stowe Woodward är världsledande på valsbeläggningar och har ett trettiotal anläggningar över hela världen. De flesta finns i Nordamerika och i Europa.

www.xerium.com/stoweWoodward

Källa: Skånskan.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109