23948sdkhjf

Starka siffror från Alutrade

Alutrade fortsätter att växa och nu ökar företaget möjligheterna med en ny investering.
Förra året ökade Alutrade omsättningen med 30 procent och den positiva trenden håller i sig även i år. Hittills har bolaget fortsatt växa med 15 procent under 2015. De senaste tre åren har även antalet medarbetare ökat; från 21 till idag 26.

”Vi har fått in ett flertal nya spännande projekt under året och vi märker också att flera kunder väljer att ta hem produktionen igen. Bland annat har artiklar som tidigare tillverkats i Kina, börjat produceras i Alutrades regi”, säger Alutrades vd Mattias Söderqvist, i ett pressmeddelande.

Utökad maskinpark
Med ökad tillväxt ökar också trycket i produktion och behovet av att tillgodose kunderna med snabb och kostnadseffektiv bearbetning. För att ytterligare förstärka möjligheterna till effektiv kapning, togs beslut tidigare i år om att investera i en ny kraftfullare såg. Det resulterade i en Profilma 600R som nu är installerad. Sågen är halvautomatisk med inmatningsmagasin samt utmatarbord och har ett kapområden på 350x200 mm. Den kapar profiler upp till 6 700 mm och den kortaste möjliga kaplängden är 10 mm.

– Investeringen ger mer frigjord tid för operatören och ökar vår produktivitet betydlig, vilket innebär en god grund för fortsatt tillväxt. Nu hoppas vi att den nya sågen genererar ännu fler förfrågningar och bidrar till fortsatt stark tillväxt, säger Mattias Söderqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078