23948sdkhjf

Pepab växlar upp

Pepab Produktionspartner i Söderhamn får nya delägare när Inlandsinnovation och Investa Företagskapital investerar tio miljoner kronor i bolaget. Kapitalet ska användas för att anställa, nå fler marknader och vidga kunderbjudandet.
– Vi tar nu nästa steg i utvecklingsprocessen för att ge våra kunder kortare ledtider, högre leveranssäkerhet och ett bredare tjänsteutbud inom konstruktion och produktion, säger Stig-Olof Elmelind, vd Pepab, i ett pressmeddelande.

Sex personer har rekryterats under året och ytterligare en person är på väg in.

– Vi räknar med att den fortsatta utvecklingen kommer att generera ytterligare intressanta och utvecklande arbetstillfällen till fabriken i Söderhamn, fortsätter Stig-Olof Elmelind.

– Inlandsinnovation har höga förhoppningar om tillväxten i bolaget, det ska bli spännande att se vad det tillskjutna kapitalet kan åstadkomma. Jag är trygg med Stig-Olofs långa erfarenhet inom branschen och Pepabs kunniga personalstyrka, säger Leif Pettersson, investeringsansvarig Inlandsinnovation.

Investa företagskapital gör sin andra investering inom kort tid, och står för den privata kapitalinsatsen i denna runda.

– Det känns väldigt bra att vi åter är en spelare att räkna med på den norrländska riskkapitalscenen, säger Bengt-Göran Persson, Investa Företagskapital
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063